Dudás Győző vagyok, képregény-készítő, illusztrátor, grafikus.

Szakmai múltam a korai ’90-es években kezdődik: barátaimmal ‒ gyerekkori illusztrátor és rajzfilmes példaképeink, illetve később rajztanáraink hatására ‒ abszurd/alternatív képregény-készítő és illusztrátor alkotóközösséget alapítottunk. Ez volt a Három Madár Műhely. A következő 7 év alatt rengeteg hazai újságban, magazinban, könyvben jelentek meg a legkülönfélébb munkáink. E vidám időszak után 2000-ben komoly állást vállaltam, biztos jövedelemért cserébe ‒ családalapítás érdekében. A következő 15 évben egy informatikai és webes cégnél, a WebDesign Kft-nél dolgoztam grafikusként, majd art direktorként. Nyomtatott kiadványokat, csomagolásokat, arculatot, weblapokat terveztem, illetve teljes kampányok egységes megjelenését irányítottam úgy kisvállalkozások, mint ismert alkotóművészek, és nem ritkán nagy, nemzetközi cégek számára is.

De azért mindig is a szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összegyúrását-hangolását találtam az alkotás legizgalmasabb módjának. Főállásom mellett készítettem képregény- és magazin-címlapokat, illusztrációkat, képregényeket, valamint ’11-ben megjelent két felnőttek számára írt, minden oldalon illusztrált mesekönyvem.

’15 nyarától ismét szabadúszó illusztrátorként tevékenykedem. Azóta rendszeresen jelennek meg illusztrációim a Dörmögő Dömötörben, a Playboyban, a Manó Könyvek, a Móra Kiadó, valamint a Könyvmolyképző Kiadó könyveiben. ’15-ös képregényemmel, a Mitzi macska 9 életével elnyertem a Szépirodalmi Figyelő-díjat. 2017 végén megjelent 120 oldalas képregényem, a Perisztaltikhoszeia.