Dudás Győző vagyok, képregény-készítő, illusztrátor, grafikus.

Szakmai múltam a korai 90-es években kezdődik: barátaimmal – gyerekkori illusztrátor és rajzfilmes példaképeink, illetve későbbi rajztanáraink hatására – abszurd/alternatív képregény-készítő és illusztrátor alkotóközösséget alapítottunk. Ez volt a Három Madár Műhely. A következő 7 év alatt rengeteg hazai újságban, magazinban, könyvben jelentek meg a legkülönfélébb munkáink. E vidám időszak után 2000-ben komoly állást vállaltam, biztos jövedelemért cserébe – családalapítás érdekében. A következő 15 évben egy informatikai és webes cégnél, a Webdesign Kft-nél dolgoztam grafikusként. Nyomtatott kiadványokat, csomagolásokat, arculatot, weblapokat terveztem, úgy kisvállalkozások, mint ismert alkotóművészek, és nem ritkán nagy, nemzetközi cégek számára is.

De azért mindig is a szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összegyúrását-hangolását találtam az alkotás legizgalmasabb módjának. Főállásom mellett készítettem képregény- és magazin-címlapokat, illusztrációkat, képregényeket, valamint ’11-ben megjelent két felnőttek számára írt, minden oldalon illusztrált mesekönyvem.

’15 nyarától ismét szabadúszóként foglalkozom a legkedvesebb tevékenységemmel: vállalok illusztrálást, könyv- és könyvborító-tervezést, és a legkülönfélébb grafikai tervező munkákat.